Het aantal plaatsen per bezoek is beperkt.

Voor extra veiligheid, koop je tickets online!

WANDELINGEN

Ontdek de natuur als

Wandelaars…

Tienne du Lion
Wandeltocht Stappen van 4,1 km om te verkennen in Couvin, Namen, Wallonië.

Langs de wandeling kunt u de Calestienne, De Grotten de Neptunus, de oever van de Eau Noire ontdekken.

Een prachtig panorama: de Tienne du Lion.

Uw verkenning eindigt met de Adujoir en de Doline. Maar het is nog niet gedaan…

Tienne du Lion

Geo-pedologische Wandelpaden in de Provincie Namen
Sinds eind 2019 beschikken de gemeenten Couvin en Viroinval over een zeer compleet verklarend roadbook bij hun nieuwe geologische wandeltocht “Sentier de l’Eau Noire et du Viroin”.

Dit boekje zou niet mogelijk zijn geweest zonder de waardevolle steun en expertise van de Fondation Gouverneur René Close; het Departement Geologie van de Universiteit van Namen en de STE-afdeling van Gembloux Agro-Bio Tech (Ulg).

Of u nu een ingewijde bent of niet, de route is gemakkelijk te volgen en nodigt de wandelaar uit zijn omgeving te begrijpen door de ogen van een geoloog en een pedoloog. Aan de hand van verschillende fiches met kaarten, foto’s, gedetailleerde teksten en kleurendiagrammen kunt u de verschillende processen volgen die de landschapsvorming mogelijk hebben gemaakt van onze streken zoals wij die vandaag kennen.

De ‘Wandeling van l’Eau Noire en de Viroin’ bestaat uit twee wandellussen, die beide beginnen in het dorp Nismes (let op: nog niet bewegwijzerd)… Wandel in de Calestienne, maak kennis met zijn grotten, zijn afgronden en zijn kalkweides. ..in totaal zijn 25 bekende of minder bekende bezienswaardigheden te ontdekken!

De topogids is te koop in de toerismekantoren van Couvin en Viroinval, in het Maison du Parc Naturel en bij de Grotten van Neptunus voor de prijs van 15 euro.

Het maakt deel uit van de Geologische en Pedologische Wandelingen in de Provincie Namen die u uitnodigen om de natuur te bekijken door de ogen van een geoloog en een pedoloog. Het legt het verband tussen de samenstelling van een ondergrond (geologie), het uitzicht van het landschap (geomorfologie) en de bodems (pedologie) om u te helpen de processen te begrijpen die de landschappen van vandaag hebben gevormd. Ook de keuzes die de mens heeft gemaakt bij de exploitatie van deze natuurlijke hulpbronnen, of zelfs van deze erfgoedbestanddelen, worden besproken.

Het waarnemingsproces is bedoeld om toegankelijk te zijn voor een publiek dat wetenschappelijk nieuwsgierig is, maar niet ingewijd in geologie of pedologie.

Sentiers géologiques

Grote Routepad van de trappistenabdijen van Wallonië
Een bijzondere langeafstandswandeling in de Ardennen met een typerend Belgisch tintje: wandelen naar drie grote trappistenabdijen. Ontdek deze bijzondere themaroute door het mooie, rustgevende landschap van Chimay, Rochefort en Orval.

Deze prachtige Lange Afstand Wandeling (LAW) of Grote Routepad (GR) brengt je langs drie trappistenabdijen waar bier wordt gebrouwen. De Abdij van Orval, de Abdij Notre-Dame de Saint-Remy in Rochefort en de Abdij van Scourmont in Chimay, evenals de Espace Chimay liggen op de route. De route van in totaal 290 kilometer is in twee delen verdeeld: de etappe Chimay-Rochefort (174 km) en die van Rochefort-Orval (116 km).

Deze route is de eerste themaroute uitgestippeld door de vereniging van Les Sentiers de Grande Randonnée. De wandelroute is in twee richtingen bewegwijzerd. Je wandelt in je eigen tempo en naar je eigen niveau.

Grote Routepad van de trappistenabdijen

Vertel me meer

… of in ontspanningsmodus!

Mont des Sens
Beleef met al je zintuigen deze ‘ Mont des sens’ , een bewegwijzerde ‘doe-wandeling’ in hartje Calestienne: een klein stukje paradijs
met een zachter en droger klimaat dan elders in België, en een eigen typische fauna en flora.

Mont des sens
Mont

Geocaching

Momenteel alleen in frans

Doe mee aan ’s werelds grootste speurtocht!

3 stappen voordat het avontuur begint

Maak online of via de Geocaching-app een account aan® om de kaart van alle caches bij u in de buurt te bekijken.

Zoek een geocache
Ga via de app naar een cache in de buurt. Vergeet je pen niet!

Deel uw ervaring
Zodra de cache is gevonden, ondertekent u het logboek met de datum, laat u de cache rusten waar u deze hebt gevonden en logt u vervolgens in op uw online avontuur.

Geocaching

Vertel me meer

Vind àl onze wandelingen op Cirkwi (alleen beschikbaar in het Frans)

Office tourisme couvin
Share This