Home 2019-03-15T12:06:41+01:00
Share on Facebook
Facebook
Partager

Het domein van de Grotten van Neptunus is dit WE ( 16-17/03) uitzonderlijk gesloten als gevolg van de barre weersomstandigheden.
Tot onze grote spijt moeten we het bezoek aan de grotten, alsook de toegang tot de ludieke wandeling ‘Mont des Sens’ om veiligheidsredenen annuleren.
We verwelkomen U met plezier op een later tijdstip.
Dank u voor uw begrip.
Het team van de Grotten van Neptunus’

Ontdek een uitzonderlijk mooi en uniek

beschermd stukje natuur !

De GROTTEN VAN NEPTUNUS liggen in een prachtige groene en beschermde omgeving.Bezoek samen met je familie of vrienden de grot, bij mooi of slecht weer ! EEN LEERZAME EN VOORAL LEUKE BELEVENIS !

50 MINUTEN LANG wordt u meegenomen door de gids in een buitengewoon decor.Kleintjes en volwassenen, dol op de ondergrondse wereld of op zoek naar een unieke ervaring, zullen verrukt zijn over ons boottochtje op de ondergrondse rivier en het indrukwekkende klank en licht- spel. Souvenirwinkeltje met grote keuze aan souvenirs, bijzondere steentjes, juwelen en ook frisdranken, streekbieren en ijsjes.

Had je graag wat meer informatie over de verschillende thema’s die aangekaart worden tijdens ons geleid bezoek? Dat kan ! Een viertal INFORMATIEBORDEN staan opgesteld op het wandelpad naar de grot, rond 4 verschillende thema’s : Waar komen onze kalkrotsen vandaan?, De rivier l’Eau Noire en karstverschijnselen, Een eigen fauna en flora… om te beschermen, Wat er zoal leeft in onze grotten…

L’adugeoir (een verdwijngat)

 

Online tickets
Weer
Tarief
Uurrooster
Documentatie
Belangrijke info

kiro

Mont des Sens

De ‘Mont des Sens’ is een 1,5 km lange, bewegwijzerde wandeling in het bos boven de Grotten van Neptunus. Beleef de natuur met al uw zintuigen. Elk seizoen heeft zijn eigen fauna en flora, typisch voor deze kalkzoomstreek : wilde orchidee, vingerhoedskruid, hagedis, en vele roofvogels.Vanaf dit pad genieten jullie ook van een mooi uitzicht op de rivier “l ‘Eau Noire”.Het wandelplan is gratis te verkrijgen aan het onthaal of hier te downloaden.

fiche en neerlandaismontdessens-1

Vanaf onze locatie “Grotten van Neptunus” kun je 1 BEWEGWIJZERDE WANDELING maken : Promenade du Tienne du Lion – 5,8km – groene bewegwijzering. Die vertrekt vanop de parking.

Voor de liefhebbers van GEOCACHING: er bevindt zich een parcours op ons grondgebied. Meer info hieromtrent kun je bekomen aan het onthaal.

Er is ook een WANDELKAART met alle bewegwijzerde wandelroutes van Couvin te koop aan 9 euro.

De kleintjeskunnen zich uitleven in onze spikplinternieuwe SPEELTUIN voor kinderen van 3 tot 12 jaar. Gratis toegankelijk tijdens de openingsuren.

Alle video’s (FR)

Onze agenda

AEC v1.0.4

GrottesNeptune_mascotte_small

Check ons laatste nieuws

Nieuws

Contact

  • Rue de l’Adujoir 24

    5660 Couvin

  • +32(0)60 31 19 54
  • info@grottesdeneptune.be
Onze albums
Contact formulier